УЗМ - 1,0ГР - проточний інфрачервоний пастеризатор з рекуперацією тепла продуктивністю 1 т / год. Призначений для пастеризації в потоці вин і соків. Температура пастеризованого продукту на виході з УЗМ - 1,0ГР становить 50 - 55 градусів, щоб його можна було відразу направляти на гарячий розлив.
Вино (сік) з ємності (1) потрапляє в рекуператор тепла (2), де нагрівається до 73 градусів не за рахунок споживання електроенергії, а за рахунок відбору тепла у пастеризованого продукту. Потім продукт потрапляє в камеру нагріву (3), де нагрівається до 92 градусів (температура пастеризації можна регулювати). З камери нагріву він потрапляє в видержіватель, де знаходиться при температурі 92 градусів протягом 40 секунд. Режими пастеризації вин і соків більш жорсткі, ніж режими пастеризації молока, тому що Спорова мікрофлора, яка міститься в цих продуктах, більш стійка до температурного впливу, ніж бактерії, що містяться в молоці. Після видержіватель вино (сік) повертається в рекуператор (2), де віддає тепло сирому продукту. З рекуператора продукт потрапляє в підігрівач ПМ - 1,0, де підігрівається до заданої температури в межах 50 - 55 градусів. Потім по шлангу подається на гарячий розлив.
Проточний пастеризатор УЗМ - 1,0ГР характеризується високою продуктивністю. Споживання електроенергії можна істотно зменшити, якщо перед пастеризацією продукт підігрівати парою або гарячою водою до 10 - 15 градусів.
Технічні характеристики:
· Проточний;
· Продуктивність - 1000 л / год;
· Енерговитрати на пастеризацію 1 т вина (соку) - 60 кВт;
· Встановлена потужність - 65 кВт / год;
· Температура пастеризації (регулюється) - 90 - 95 градусів;
· Витримка - 40 секунд;
· Температура продукту на виході з пастеризатора (регулюється) - 50 - 55 градусів;
· Ш 1,5 х Д 1,0 х В 1,8 м.
https://dairy.kharkov.com/Description_rus_UZM-1,0GR.htm