Пастеризатор УЗМ - 0,2Е характеризуються високим ступенем автоматизації і мінімальною участю людини.
Ємнісний пастеризатор УЗМ - 0,2Е призначений для пастеризації та знезаражування молока об'ємом не більше 200 літрів. Використовується для випоювання телят знезараженим молоком, при виробництві сирів, для пастеризації молока перед пакетуванням або реалізацією з ємності.
Молоко з ємності (1) надходить в камеру інфрачервоного нагріву (2), потім в проточний водяний охолоджувач (3), і повертається в ємність. Поки температура молока в ємності (1) нижче заданої температури пастеризації і в камері інфрачервоного нагріву (1) включений нагрів, вода в проточний водяний охолоджувач (3) не подається, і молоко в ньому не охолоджується. Молоко циркулює поки не нагрівається до температури пастеризації. Тоді нагрів в камері інфрачервоного нагріву (2) вимикається, і молоко витримується при цій температурі 30 хв. Потім в проточний водяний охолоджувач (3) подається вода, і продовжує циркулювати молоко охолоджується до заданої температури. Після того, як молоко охололи, пастеризатор вимикається, а молоко залишається в ємності до тих пір, поки не знадобиться. Тоді воно через шланг викачується насосом з ємності, а пастеризатор миється циркуляційним способом.
Технічні характеристики:
· Ємнісний;
· Обсяг молока - до 200 л;
· Нагрівання - близько 30 хв;
· Витримка - 30 хв;
· Охолодження - до 20 хв;
· Енерговитрати на пастеризацію 200 л молока - 9 кВт;
· Встановлена потужність - 18 кВт / год;
· Температура пастеризації - 63 градуси;
· Ш 1,7 х Д 1,2 х В 1,6 м.
https://dairy.kharkov.com/Description_rus_UZM-0,2E.htm