УЗМ – 1,0П – проточний інфрачервоний пастеризатор з рекуперацією тепла та комплектацією підігрівачем ПМ – 1,0. Призначений для пастеризації молока в потоці кількості не більше 1 тонни. Температура пастеризованого молока на виході з УЗМ – 1,0П дорівнює 35 – 40 градусів Цельсія, щоб його одразу можна було направляти у сироварну ванну або на сепаратор. Використовується при виробництві сиру, вершків, вершкового масла, при випоюванні телят і т.д.
Молоко з ємності (1) надходить у рекуператор тепла (2), де нагрівається до 61 градуса не рахунок споживання електроенергії, а рахунок відбору тепла у пастеризованого молока. Потім молоко надходить до камери нагрівання (3), де нагрівається до 76 градусів (температуру пастеризації можна регулювати). З камери нагрівання молоко повертається до рекуператора (2), де віддає тепло сирому молоку. З рекуператора молоко надходить у підігрівач ПМ – 1,0, де підігрівається до заданої температури в межах 20 – 40 градусів. Потім шланг подається для подальшого використання.
Проточний пастеризатор УЗМ – 1,0П характеризується високою продуктивністю. Споживання електроенергії можна значно знизити, якщо перед пастеризацією молоко підігрівати парою або гарячою водою до 10 - 15 градусів.
Технічні характеристики:
· Проточний;
· продуктивність - 1000 л/год;
· Енерговитрати на пастеризацію 1 т молока - 46 кВт;
· Встановлена потужність - 49 кВт / год;
· Температура пастеризації (регулюється) - 75 - 85 градусів;
· температура молока на виході з пастеризатора (регулюється) – 20 – 40 градусів;
· температура молока в режимі закільцювання – до 95 градусів;
· Ш 1,5 х Д 1,0 х В 1,8 м.
https://dairy.kharkov.com/Milk/Description_rus_UZM-1,0Pidigrivach.htm